JBX
How to JB

Over mij

Studietijd

In 2007 studeerde ik af aan de Universiteit van Leiden. Het jeugdrecht had tijdens mijn studie al mijn interesse gewekt en na diverse nevenactiviteiten op dit vlak (Kinder- en Jongerenrechtswinkel, ondersteuning van het vak Jeugdrecht als voorloper van de huidige Master Jeugdrecht, en de Honours Class Children’s Rights als student-assistent), kon ik tijdens mijn studie al beginnen als juridisch ondersteuner bij de juridische afdeling van (toenmalig) St. Bureau Jeugdzorg Haaglanden/Zuid-Holland. Na mijn afstuderen kon ik fulltime als jurist aan de slag.

Jeugdbescherming west (St. Bureaus Jeugdzorg Haaglanden/Zuid-Holland)

Inmiddels heb ik 13+ jaar ervaring met werken op de juridische afdeling binnen een Gecertificeerde Instelling (uitvoerder van civielrechtelijke en strafrechtelijke kinderbeschermingsmaatregelen). Ik heb goed zicht gekregen op het unieke en complexe karakter van deze sector. Binnen mijn functie geef ik veelvuldig juridische adviezen, denk ik mee in complexe casussen, geef ik trainingen en breng ik het juridisch kader in beeld voor de jeugdbeschermers en hun teams.  Ik begeleid jeugdbeschermers bij het schrijven van verzoek- en verweerschriften en ondersteun ze verder in hun dagelijks werk door hen te helpen navigeren in afwegingen en de inzet van juridische instrumenten die kinderbeschermingsmaatregel met zich meebrengt. 

Het dagelijks werk van de jeugdbeschermers is mijn dagelijks werk.  De jeugdbescherming is dynamisch, spannend en vol met bevlogen medewerkers. Het heeft als sector mijn hart gestolen. 

Redacteur Kennisbank Split-Online

Als redacteur Jeugdbescherming van de Kennisbank van Split-Online ben ik op de hoogte van de meest actuele relevante rechtspraak en ontwikkelingen op het gebied van het jeugdrecht.

JBX juridisch advies & training

Met de overtuiging dat ik nu ook op een bredere manier kan bijdragen aan de kwaliteit van de jeugdbescherming en jeugdhulpverlening wil ik mijn ervaring en expertise via JBX juridisch advies & training mede beschikbaar maken voor organisaties en ketenpartners in de jeugdketen. Het belang van het kind vergt immers goede samenwerking en voor goede samenwerking is begrip en kennis van elkaars werk nodig. Vanuit de jeugdbescherming kan ik dat brengen. 

Ik kijk uit naar nadere kennismaking!